Uutiset

Uutiset

Air Guitar World Championships

23.–25.8.2023 Oulu, Finland

Esittelyssä arvovaltainen tuomaristomme!

Mustien hevosten tuomarit

Mustien hevosten karsinta pidetään 45 Specialissa torstaina 24.8. Kilpailijoita arvioi huolellisesti seuraavat viisi tuomaria:

AARON GORMAN
Aaron Gorman on irlantilainen tubettaja joka asuu Oulussa. Hän puhuu videoissaan sekä irlantilaisesta, että suomalaisesta kulttuurista, historiasta ja mytologiasta. Lisäksi hän tekee videopeliaiheisia videoita!

DARJA ZAITSEV
Darja Zaitsev on Pohjoisen Valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja ja kuraattori. Zaitsevia kiehtoo valokuvataiteen monipuolisuus sekä materiaalisuus, ja hän pyrkii luomaan tiloja erilaisille kohtaamisille. Zaitsev odottaa innolla taiteellisia ilmakitaraesityksiä huumorilla höystettynä.

ANU ARANGO ENQVIST
Anu Arango Enqvist on teatteriammattilainen Oulusta, joka ohjaa, opettaa ja näyttelee monissa eri tuotannoissa.

ANTTI KAIRAKARI
Antti Kairakari on oululainen kirjailija, tuottaja, yksi Whatevergoupin perustajista, sekä varsinainen joka paikan höylä. Hän rakensi laivan, ja perusti baarin tanssijan koulutuksella.

HARRI FILPPA
Harri Filppa on sarjakuvapiirtäjä, -sekä teoreetikko, ja Oulun Sarjakuvakeskuksen johtaja.

Finaalin tuomarit

Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali pidetään Rotuaarin aukiolla Oulussa 25.8. Edellisenä päivänä jatkoon päässeiden Mustien hevosten, kansallisten mestareiden, sekä hallitsevan maailmanmestarin Kirill “Guitarantula” Blumenkrantsin esityksiä pisteyttää seuraavat viisi tuomaria:

JUHA TORVINEN
Jo kahden vuosikymmenen ajan Juha Torvinen on toiminut kisojen päätuomarina, tehden laajan kokemuksensa ohjaamia päätöksiä jo vuodesta 1996. Vain yhden kerran Torvinen on jättänyt tuomarin pestin välistä, kun hänen täytyi itse esiintyä legendaarisen bändinsä Eppu Normaalin riveissä. Kaikkien aikojen ilmakitaratuomarin tittelin lisäksi Torvinen onkin kokenut ammattimuusikko.

HANNA IKONEN
Olemme erittäin iloisia saadessamme tuomariksi ilmakitaraperheen oman Hanna Ikosen – Ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajan vuosilta 2017-2022. Kulttuurituottajan opintojen jälkeen Ikonen jatkoi intohimonsa, sekä ammattitaitonsa kanavointia kestävän tapahtumatuotannon maailmaan. Viiden vuoden ensikäden kokemus tuo Ikoselle tuomarin rooliin aivan erityistä sisäpiirin ymmärrystä.

SAMI YLISAARI
Ilmakitarointiin vasta tutustuva Oulun kaupungin kulttuurijohtaja Sami Ylisaari astuu nyt ilmakitaratuomarin rooliin! Hänelle ei ole vierasta arvostelun kohteena, tai arvostelijan roolissa olo. Ylisaarella on taustaa sekä teatterin, että taitoluistelun parista. Draamankaaren arvostus ja ymmärrys, sekä taitoluisteluasteikon pisteytys tulevat hänellä selkärangasta!

ANNE-MARIA MÄKELÄ
Alunperin Oulusta kotoisin oleva Anne-Maria Mäkelä on asunut Helsingissä kulttuurituottajana jo pitkän aikaa. Hän on juuri saanut suoritettua “Arts Management” maisterintutkintonsa Sibelius-Akatemiassa. Yli vuosikymmenen kulttuurialan työkokemuksella, hän työskentelee nyt Oulun kulttuurisäätiön projektipäällikkönä, sekä Flow Festivaalin artisti-tuottajana. Hän rakastaa musiikkia, eikä malta odottaa kuinka ilmakitaroiden soinnut täyttävät Rotuaarin.

VIERA KAREM
Viera Karem on BusinessOulun startup ohjelmapäällikkö, sekä Pohjois-pohjanmaan Ukrainalaisten Yhdistyksen varapuheenjohtaja. Musiikkitaustan, sekä aktiivisen startup -yritysten parissa työskentelyn johdosta Karemille tärkeää on innovaatioiden ja rytmin yhdistely. Karem uskoo että melodioita ei pelkästään kuulla – vaan ne myös tunnetaan. Tuomarina hän odottaa innolla kilpailijoiden musiikkivalintojen, sekä omaperäisten liikkeiden tulista yhdistelmää.