Uutiset

Uutiset

Air Guitar World Championships

23.–25.8.2023 Oulu, Finland

The Champion of Champions Championships!

Globaalin pandemian jatkaessa jylläämistään Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestää live-finaalin sijasta virtuaalisen Champion of Champions -tapahtuman perjantaina 27. elokuuta klo 20 alkaen Twitchissä. Kilpailuun on kutsuttu kaikki ilmakitaransoiton maailmanmestarit aivan alusta lähtien.

Kansainvälisistä huipputyypeistä koostuva tuomaristo katsoo ja kommentoi maailmanmestareiden videoesiintymiset ja valitsee kaikkien aikojen ilmakitaristin. Esitykset arvioidaan taitoluistelukilpailuista tutulla 4.0–6.0-asteikolla.

Arviointiperusteena on tekniikka – ilmakitaransoiton ei tarvitse jäljitellä oikeita kitarasointuja, mutta esiintymisen tulee olla tunnistettavissa kitaransoitoksi. Ajoitus, rytmitaju ja kehonhallinta ovat tärkeämpiä teknisiä ominaisuuksia. Taiteellinen vaikutelma: draaman kaaren luominen, jännitteen säilyminen koko esityksen ajan ja ehjä kokonaisuus, sekä Airness joka saavutetaan silloin, kun ilmakitaransoitto lakkaa olemasta kitaransoiton jäljittelemistä ja muuntautuu omaksi taiteenlajikseen.

Mistä sitten mitellään? Kaikkien aikojen maailman parhaan ilmakitaristin tittelistä ja sen tuomasta julkisuudesta, sekä hulppeasta custom-pokaalista muun muassa.

Virtuaalitapahtuman mestaroi MM-finaalien tapaan Björn Türoque, Air Guitar Nation -elokuvan tähti ja “To Air is Human” -teoksen kirjoittaja.

Lisätietoa tuomaristosta ja muusta tulossa myöhemmin. Sillä välin, planeettamme ja ihmiskunnan vuoksi: MAKE AIR, NOT WAR!