Uutiset

Uutiset

Air Guitar World Championships

23.–25.8.2023 Oulu, Finland

Kymmenen kilpailijaa selvitti tiensä jatkoon Mustien hevosten karsinnasta

Yhteensä 22 ilmakitaristia kamppaili tänään torstaina viimeisistä ilmakitaransoiton MM-finaalipaikoista niin kutsutussa Mustien hevosten karsinnassa. Hikinen mutta huikea karsinta käytiin oululaisessa 45Specialissa, ja sieltä tiensä finaaliin selvitti 10 Mustaa hevosta. Kilpailu oli tiukka ja tasaväkinen: Viimeisestä kahdesta paikasta taisteli uusintakierroksella 4 kilpailijaa, joista kaksi pääsi jatkoon.

MUSTIEN HEVOSTEN KARSINNASTA JATKOON PÄÄSSEET

Luke Sevic – ”Van Dammage”
Kirill Blumenkrants- ”Guitarantula”
Jacque Messel –”Jessie Spandex”
Dan Crane – “Björn Türoque”
Aapo Rautio – “The Angus”
Vincent Roussel – ”Lord Scrat”
Miska Haakana – ”Pink Lightning”
Lloyd Weema – ”Stonehenge”
Hilkka Haaga – ”Gore Kitty”
Tom Hill – ”Stg. Wrecker”

Karsinnan läpäisseet kilpailijat haastavat kansalliset ilmakitaramestarit ja hallitsevan maailmanmestarin, yhdysvaltalaisen Rob Messelin huomisessa MM-finaalissa.

Mustien hevosten karsinnan tuomaristossa vaikuttivat tänä vuonna burleskitaiteilija ja esiintyjä Eeva-Maria Kauniskangas, valokuvaaja ja muusikko Vesa Ranta, taiteilijapariskunta Antti & Kaisa Rundelin sekä laulaja-muusikko Emmi Kuittinen. Riemukkaan ja rokintäyteisen illan juonsi Jani Kortti.

Maailmanmestaruus ratkeaa huomenna Rotuaarilla

Ilmakitaransoiton jännittävä MM-finaali käydään huomenna perjantaina 26.8. Oulun Rotuaarin lavalla kello 20 alkaen.

Tiedossa on jälleen mitä ilmiömäisin ilmakitarailta, jonka ohjelmassa on kilpaesitysten lisäksi myös yllätysnumeroita. Illan isäntänä toimii yhdysvaltalainen ilmakitaralegenda Justin “Nordic Thunder” Howard.

Finaalia tuomaroivat Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Juha Torvinen, Oulu2026-toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen, Oulu Pride -tuottaja Martu Väisänen sekä Akseli Klonk -teatterin johtaja Janne Kuustie.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan seuraamaan ikimuistoista iltaa!