Uutiset

Uutiset

Air Guitar World Championships

23.–25.8.2023 Oulu, Finland

Ilmakitaristit mukana Guinnessin maailmanennätyksessä

Viime vuoden Ilmakitaransoiton MM-finaalissa ilmakitaristit loivat väliajalle mainion Bill & Ted -esityksen. Elokuvan tuotantoyhtiössä, Orion Picturesissa innostuttiin sekä ideologiastamme että mahtavista faneistamme, jotka rakastavat ilmakitaran soittamista ja Bill & Ted -elokuvaa.

Leffasta tuttu klassikkosanonta “be excellent to each other” ja meidän “make air not war” pohjautuvat samalle ajatukselle siitä, että maailma on huomattavasti parempi paikka, kun kohtelemme toisiamme hyvin. Lisäksi Bill & Ted Face the Music -elokuva oli tulossa ensi-iltaan samana päivänä, jolle Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali 2020 oli suunniteltu. Finaali ja elokuvan ensi-ilta jouduttiin sittemmin siirtämään koronavirustilanteen vuoksi, mutta pääsimme joka tapauksessa tekemään yhteistyötä, kun Orion pyysi meidät auttamaan Guinnessin maailmanennätysyrityksessä.

Valikoimme päämajalla kolme ilmakitaristia näyttämään liikkeet, joita osallistujien tulisi ennätysyrityksessä toteuttaa. Mukaan pääsivät oululainen Aapo Rautio, saksalainen Aline “Devil’s Niece” Gröhl ja hallitseva maailmanmestari, Rob “The Marquis” Messel, joka veti virtuaalisession ansiokkaasti. Maailmanennätys “eniten ilmakitaraa samaan aikaan soittavia henkilöitä onlinessa” rikottiin 24. elokuuta. Mukana oli osallistujia yli 20 eri maasta.

Katso ennätysvideo Youtubesta.